Skridskoåkning

Har du alltid velat att glida graciöst över isen utan att falla på ryggen? Brukar du som många andra göra en sålit så fort du stället dig på isbanan? Varje ny skridskoåkaren brukar falla några gånger, men om du är fast besluten på att träna och göra ditt bästa, kan du lära dig att åka skridskor som ett proffs. Allt du behöver är rätt utrustning, en isbana och viljestyrkan.

Hitta bra skridskor
Skridskor ska köpas med bäst komfort och ska finnas i de flesta skostorlekarna och i många olika märken. Men är du nybörjare så är ett par låneskridskor ett bra alternativ tills du är säker på att detta är vad du vill fortsätta att göra.

Börja med att gå långsamt på isen. De flesta skridskorna har plastskenor som du kan börja gå på innan du tar av dem. Första knepet är att du ska kunna känna dig säker när du står upp i dina nya skridskor, därefter anpassar sig kroppen. Detta är själva inlärningsprocessen förvänta inte dig att kunna stå upp direkt. Försök att hålla dina ben så stabila som möjligt. Gå försiktigt på isen samtidigt som du håller i dig i någon kant av isbanan. Det finns alltid instruktörer nära banorna som du kan fråga om hjälp om du skulle känna dig osäker.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *